Forstå kassekreditten én gang for alle

maj 31, 2021 0 Af Mark

En kassekredit er en anderledes låntype end et almindeligt forbrugslån og er derfor ikke egnet til alle. Der er som med alt andet både fordele og ulemper ved kassekreditten. Læs med her og bliv lidt klogere på, om en kassekredit er en løsning for dig.

I kort forstand er en kassekredit et bevilget overtræk på din konto. Dette betyder, at du kan overtrække din konto med det beløb, du aftaler med låneinstituttet, at kassekreditten skal være på. Har du ikke en kassekredit, vil et overtræk på din nemkonto blive pålagt høje renter. Du vil højest sandsynligt også blive kontaktet af din bank om at få indbetalt det skyldige beløb. En kassekredit giver altså en fleksibilitet i din økonomi via et tilladt overtræk, som kan bruges efter lyst og behov.

Her skal man dog være opmærksom på, at renteniveauet ved kassekreditter kan være højere end andre forbrugslån, så det er værd at se sig for og undersøge markedet grundigt.

Hvis du overvejer en kassekredit til at understøtte dine udgifter eller indkøb, kan du sammenligne kassekredit her og få et overblik over priserne.

Prisen afhænger af forbruget

En kassekredit giver dig altså muligheden for at lave et tilladt overtræk på din konto. Det særligt gode ved en kassekredit er, fleksibiliteten som den giver. Dog er det en rigtigt god idé at sammenligne priserne for kassekreditter, da der kan være store forskelle i priser og vilkår. På den måde er du sikker på, at hvis du vælger en kassekredit, så har du valgt den billigste og bedste løsning til dine behov. Derudover er det en god idé at lægge et budget, så der er en plan for afbetalingen og afdrag på det som du har planlagt at forbruge. Hvor dyr din kassekredit bliver, afhænger i høj grad af, hvor meget du benytter dig af den. Derfor er det en god idé at prøve at kigge fremad planlægge afbetalingen i dit budget.

Kassekreditten er altså et fleksibelt lån, der kan være en form for buffer i din økonomi. Hvis der pludselig opstår uforudsete udgifter, så kan den være god at have. Noget af det, som særligt adskiller kassekreditten fra et almindeligt forbrugslån, er at du kun betaler renter på det beløb, du rent faktisk har trukket. Men det kan også være en dyr løsning, hvis man ikke sørger da renter tilfalder hver måned. 

Forskellen på kassekredit og normalt forbrugslån

Når du optager et almindeligt forbrugslån, vil der typisk være en aftalt løbetid. Inde for den periode skal du have betalt din lån af. Her har en kassekredit typisk en ubegrænset løbetid. Du bestemmer altså selv, hvor hurtigt du vil tilbagebetale pengene. Det kan være på én gang eller hen over en periode. Men kassekreditter har typisk højere renter end almindelige forbrugslån.

Det betyder, at hvis du spreder tilbagebetalingen ud over en længere periode, kan det blive rigtigt dyrt. Det afhænger derfor meget af dine ønsker til et lån. Hvis du ønsker at låne et større engangsbeløb, så er kassekreditten ikke det rigtige valg, da det vil blive dyrt i renter. Du kan finde og ansøge om kassekredit online, hvor det som regel går. Til gengæld får man ikke den vigtige vejledning, som du kan få i banken. Derfor bør du overveje mulighederne for en kassekredit i banken vs. et online pengeinstitut, hvis du overvejer det.

Fordele ved kassekreditter

  • En kassekredit er en fleksibel løsning til dig, som giver elasticitet i din økonomi.
  • Du betaler kun renter af det du forbruger, altså overtrækket.
  • Hver måned, når din indtægt går ind på din konto, betaler du således lidt af på kreditten og mindsker dermed de dyre renteudgifter.

Ulemper ved kassekreditter

  • Høje renter sammenlignet med andre forbrugslån
  • Uden fast afdrag kan det være sværere at administrere og dermed tage længere tid at blive gældfri