Hvilken a-kasse skal du vælge?

Hvilken a-kasse skal du vælge?

oktober 29, 2020 0 Af Mark

Der er mange a-kasser at vælge mellem, og der er kommet mange spændende muligheder på markedet. Mange tror, at de er dikteret at skulle vælge en bestemt a-kasse, men sådan er det ikke. Du har frit valg, og du kan nemt finde en a-kasse, der både opfylder dine specifikke behov og som er til at betale hver måned. Her kan du læse mere om, hvordan du vælger den helt rigtige a-kasse.  

Det er dig, der er kunden! 

Det kan nogle gange været nemt at glemme, at du rent faktisk er en kunde i en a-kasse, og derfor så handler det lige så meget om, hvad de kan tilbyde dig, som at de står der, hvis du kommer i den svære situation at du skal videre til et nyt job.  

De fleste a-kasser har en del kurser og arrangementer de tilbyder, og her skal du være kritisk og vælge en a-kasse, ud fra hvor meget du rent faktisk kan gru  

Vælg din a-kasse og find en, der passer perfekt til dine behov og præferencer. Det er en god ide at vælge en a-kasse, der er tilpasset din branche. Som regel koster en a-kasse 450-1000 kr om måneden, alt efter hvad du vælger. Der er altså stor forskel på a-kasser, og hvis du betaler for meget, så kan du overveje at skifte til en billigere løsning.  

Hvis du vælger at skifte branche, kan det blive relevant også at skifte a-kasse og fagforening, så du kan få den bedste mulige hjælp og sikring i dit nye job. 

A-kasse og fagforening i et 

Det kan være en god ide at vælge en a-kasse, hvor du også får mulighed for fagforening. Det kan være billigere med en samlet løsning, og du har brug for en fagforening der forstår din sektor eller branche, for at få bedst muligt hjælp. Næsten alle faggrupper har sin egen fagforening, og her er der mange, der har en a-kasse tilknyttet, der man betaler en samlet pris for begge dele. På den måde, får du den hjælp du har brug for i alle led, uanset om det handler om fagforeningsrelaterede ting eller dit behov for en god a-kasse.  

Har du ret til dagpenge? 

De allerfleste benytter sin a-kasse i tilfælde af at de bliver arbejdsledige, og har brug for en lønssikring. Derfor er det helt relevant at finde den bedste a-kasse, der du ikke betaler for meget om måneden, men får den sikring du har brug for. Reglerne for dagpenge er i konstant ændring, men du har mulighed for at ansøge om dagpenge, hvis du har optjent et vis antal timer eller en vis indkomst. Det er også et krav hos alle a-kasser, at man skal have været medlem i et år, inden man har ret til dagpenge.  

 Ret til dagpenge kan man også have, hvis man lige er færdig som studerende. Husk at dagpenge er en forsikring, det kræver meget at optjene en ny dagpengeperiode, så det er vigtigt at man kun gør brug af den, hvis det er højest nødvendigt. Det er også mange, der synes der er mange krav og regler i forbindelse med at være på dagpenge, som kan opleves som besværligt. Det er som regel også nemmere at få et nyt job, end hvis man er arbejdsledig og i dagpengesystemet, så det er noget man skal overveje, hvis man overvejer at stoppe i sit job og komme på dagpenge, mens man finder et nyt.  

Det er altså lidt af en jungle at finde rundt i dagpenge og a-kasser, men da er det godt at man kan finde en god oversigt og få overblik over, hvad der er de bedste og billigste muligheder på markedet.