Sådan får du råd til at købe din første bil

Sådan får du råd til at købe din første bil

februar 16, 2021 0 Af Mark

Gennem livet ændrer de flestes menneskers hverdag sig, og der opstår nye behov. Det kan f.eks. være at du efter end studie har fået arbejde, og derfor får du lige pludselig brug for en ny bil til at komme frem og tilbage fra arbejde. Står du og skal købe en ny bil? Så kan du læse med her og blive klogere på, hvilke muligheder du har for at finansiere købet af din nye bil.

Lav et budget

Inden du begynder at tænke på finansieringen, er det vigtigt, at du lægger dig et realistisk budget, så du har styr på dine fremtidige indtægter og udgifter. På den måde kan du hjælpe dig selv med at blive sikker på, hvor mange penge du har til et bilkøb, og hvor meget din økonomi vil kunne bære. Derfor er budgettet altså et godt første skridt på vejen til at købe en ny bil, og du kan herefter begynde at gøre dig grundigere overvejelser omkring realistiske krav til din nye bil.

Billån

Når du skal finansiere din nye bil, kan du overveje at gøre det vha. et simpelt billån. Et billån kan enten ske gennem en bank eller et andet finansieringsfirma. En bil er nemlig som regel en investering, som de fleste ikke lige umiddelbart har råd til at betale på stående fod. Vælger du at optage et billån, skal du være opmærksom på nogle få ekstraudgifter i form af bl.a. administrationsgebyrer, stiftelsesgebyrer og renter. Angående løbetiden på dit billån, kan du hos de fleste udbydere selv være med til at fastsætte den ønskede løbetid. Derved er der altså mulighed for at justere det til dit budget og tilpasse det til, hvad din fremtidige økonomi kan bære.

Kviklån

Hvis du står og skal bruge en bil nu og her, og f.eks. har fundet en brugt bil, så kan du overveje at finansiere den vha. et kviklån. Her skal du dog være opmærksom på, at disse former for lån ofte har en høj rente og en kort løbetid. Derfor skal du altså tænke dig grundigt om, inden du går ud og optager et kviklån. Du kan sikre dig at din fremtidige økonomi kan bære et sådant lån, så du på den måde kan undgå at blive en dårlig betaler i fremtiden.

Leasing

Hvis du på forhånd ved, at du kommer til at køre mindre end et fastsat antal kilometer om året, kan du overveje dine muligheder for at lease frem for at købe. Ved leasing ejer du ikke selv bilen, men du har fuld brugsret til den. Herved slipper du for at betale diverse uforudsete omkostninger, der måtte opstå. Du betaler blot en fast pris pr. måned samt dit benzinforbrug. I nogles tilfælde kan denne løsning altså være bedre end selv at investere i en bil.