Et trygt miljø for psykisk syge unge på Sjælland

Et trygt miljø for psykisk syge unge på Sjælland

oktober 30, 2020 0 Af Mark

Kender du en ung med ondt i livet? Flere unge mennesker bliver ramt af psykiske udfordringer, og det kan være et emne som mange finder det svært at tale om. Heldigvis er psykiske lidelser blevet mere almindelig at tale om, og det findes god hjælp for dem som har brug for det.  

Der er hjælp at få 

Hvem som helst kan blive ramt af psykiske lidelser, eller psykiske udfordringer i livet. Det vigtigste er at man får den hjælp som man har behov for, når man har behov for det. Nogle gange kan det være nok med nogle samtaler med en psykolog, mens der andre gange kan kræve både medicin og indlæggelse for at man får det bedre.  

Psykisk sygdom rammer også unge mennesker, og når dette sker, så gælder det om at få specialiseret hjælp og støtte, sådan at de unge mennesker kan få en velfungerende dagligdag. Heldigvis findes det kvalificeret botilbud og efterværn for børn og unge, hvor unge kan hjælpes til at leve med sin sygdom, eller til at komme igennem en vanskelig periode. Når psyken er ramt, så gælder det om at få den rette behandling, og få kortlagt om det er snak om en decideret psykisk lidelse, som man skal lære at leve med. Eller om man har brug for hjælp og støtte til at komme igennem en skrøbelig fase af livet.  

Et trygt sted at være 

Når et ungt menneske med psykiske udfordringer flytter ind på et botilbud, så får de opbygget tætte relationer til et kvalificeret personale, samt skabt en tryg hverdag med faste rammer, i en ellers kaotisk tid. Man får selvfølgelig også et tilrettelagt individuelt behandlingsforløb, som er sammensat efter de behov som den unge har.  

På denne måde så kan et botilbud, eller efterværn, være med til at forberede den unge på et selvstændigt voksenliv, og en velfungerende hverdag i fremtiden.