Hvorfor stifte et ApS?

Hvorfor stifte et ApS?

november 12, 2020 0 Af Mark

Det kan godt være en god ide at oprette en ApS, men hvorfor skal man gøre det – og hvordan? Det kan du læse mere om her, så dig, der overvejer at starte et ApS, kan blive lidt klogere på hvad du skal vælge, når du skal stifte selskab.  

Hvad er et ApS? 

Et ApS er en af de mange selskabsformer du kan vælge mellem, når du skal starte en virksomhed. Når man skal starte et ApS, eller et anpartsselskab, som det også hedder, så skal man som minimum starte med en sum på 40.000 kr. I værdier eller kontanter, som man skal skyde ind i selskabet. Derefter skal der udarbejdes et stiftelsesdokument, at der fastsættes vedtægter og en ejerbog. 

Dette er faktisk den selskabsform, der er mest benyttet i Danmark, og det er der gode grunde til. Hvis noget skulle ske, så hæfter nemlig ejerne af anpartsselskabet kun for det indskud, de har sat ind i virksomheden.   

Hvordan oprette anpartsselskab?  

Der er med andre ord nogle helt klare formaliteter, der skal på plads, når man skal starte et anpartsselskab, derfor er det også en meget god ide at alliere sig med en god selskabsadvokat, så man er sikker på at det hele bliver udarbejdet på juridisk korrekt vis.  

Find en dygtig selskabsadvokat og  opret ApS, så er du helt sikker på at det juridiske er i orden, og du slipper for den tunge og kedelige delen ved udarbejdelse af de formelle papirer, der skal til, når man starter et ApS. Der er gode muligheder for at få god hjælp og rådgivning, også så man kan finde ud af, om et ApS, er den helt rigtige selskabsform for dig. Det er også en god ide at få hjælp til at udarbejde både vedtægter og ejerbog, så man kan skræddersy disse til ens virksomhed.