Gave og anledning skal passe sammen

november 29, 2021 0 Af faktura_141

Der gives gaver som aldrig før, og det er både i Danmark og i stort set alle andre lande. Anledningerne er mange og med rette føler du sikkert, at der hele tiden kommer nye anledninger til. Du har helt ret!

 

Højtiderne og helligdagene er de samme, men nye traditioner skabes og ofte følger der forventninger om gaver med. Det kan f.eks. være Valentinsdag.

 

Nogle gaver passer bedre end andre til alle disse anledninger, og det kan være svært at navigere i det hele.

Vi vil derfor i denne artikel samle lidt forskellig information, så du i fremtiden er bedre rustet, når gaverne skal findes, og hvor du kan få hjælp og inspiration til, hvilken former for gode gaverdu kan give.

 

Dåbsgaver

På nogle tidspunker i livet, vil du sikkert føle der er barnedåb ganske ofte. De kan godt komme i stimer, når ens omgangskreds pludselig kommer til den periode hvor der skal stiftes familie. Og mange veninder har det med, at når den ene er gravid eller har født, så går der ikke længe før næste veninde også er gravid.

 

Dåben er en kristelig højtid der værdsættes af mange, og som er en stor dag for især de nybagte forældre.

Gaven til en barnedåb er typisk en af de nemmere at købe til. For forældrene har helt sikkert rigtig mange ønsker. Tøj og legetøj er altid godt, for børn vokser hurtigt og udviklingen går også stærkt. Så selvom barnet kun er 2-4 mdr. gammel, så kan du sagtens købe tøj og ting, der måske først kan tages i brug om 5 mdr..

 

Praktiske ting til huset eller værelset vil helt sikkert også blive værdsat.

 

Fødselsdags/julegaven til hende

Her kommer det selvfølgelig an på, hvor tæt du er med hende. Der er formentlig forskel på budget og følelser, om du skal købe gave til kæresten eller til din moster.

 

Når det er nævnt, så vil stort set alle damer blive glade for lækre ting og oplevelser til dem selv. Damerne går oftest mere op i plejeprodukter til kroppen, ansigtet og håret, end de fleste mænd gør. Derfor er ansigtsmasker, hårkure, cremer og bodyscrub i høj kurs hos de fleste.

Det skal være de lækre produkter, så følelsen af luksus rigtig kan mærkes.

 

Rigtig mange vil også sætte enorm stor pris på en tur til massøren, ansigtsdamen eller pedicure.

 

Er du på helt bar bund, så kan altid købe pyntegenstande til hjemmet. Vaser, lysestager osv. er et sikkert valg.

 

Mangler du gaven til kæresten eller konen og virkelig vil score mange point, så er der flere muligheder alt afhængig af hende.

Hvad med en romantisk ferie eller et weekendophold på et spa-ressort, for I virkelig kan blive forkælet.

 

Smykker er det sikre hit, da de fleste damer gerne vil have noget at vælge mellem, når det kommer til halskæder, ringe, armbånd og øreringe.

 

Fødselsdags/julegaven til ham

Hvis den mand du skal købe til, ligner de fleste andre mænd, så kender du helt sikkert til nogle af de korteste ønskesedler. Til gengæld står der boxer-short, strømper og t-shirts på nærmest dem alle.

 

Dog er mænd næsten altid glade for og interesseret i forskellige former af gadgets. Om det er den elektroniske vejrstation, et smartwatch eller andet sjovt han kan imponere vennerne med, så vil det vække glæde.

 

Et altid sikkert hit er alkohol. Det kan være gode vine, speciel øl eller den nye og spændende whisky.

 

Forskellige former for oplevelser vil også være i høj kurs. Her er det nok ikke de samme opleveser vi har nævnt ved damerne, som du skal gå efter.

Her kan det være en fodboldrejse, øl-og ginsmagning, en tur på racerbanen i en superbil. Det er faktisk rigtig mange muligheder for at give nogle store og spændende oplevelser, uden det behøver koste alt for meget.

 

Er det til onklen du skal købe, så kan du roligt gå efter nogle af de kedelige men brugbare ønsker på ønskesedlen.

 

Der er selvfølgelig mange dejlige mennesker i dit liv, som du måske også skal ud og købe gaver til. Men i denne artikel har vi fokuseret mere på de voksne, frem for til børnene og teenagerne.

 

Hvornår skal du ellers medbringe gave?

Ja der er mange flere begivenheder og anledninger der kræver en gave fra dig. Vi kan desværre ikke nå dem alle i denne artikel, og komme med vores idéer til gaverne dertil. Dog kan du læse og finde endnu flere gode gaveideer her.

Som udgangspunkt skal du tænke, at er du inviteret til noget, så skal du have en gave med. Men der er selvfølgelig stor forskel på gaverne og deres værdi, for der hverken gives eller forventes det samme til indflytterfesten eller til brylluppet.