Kalkprodukter til forskellige formål

Kalkprodukter til forskellige formål

september 23, 2020 0 Af Mark

I Danmark findes der tilgang til mange gode kalkprodukter, som du måske aldrig har tænk over. Her skal vi se lidt nærmere på produkter, der kan bidrage til at forbedre faktorer både, når der kommer til industri og til din egen have. Der findes nemlig kalkprodukter til mange forskellige formål.  

Suppler dine planter med kalk  

Mange ved ikke, at kalkprodukter med fordel kan benyttes i haven. Der fjernes nemlig hele tiden kalk fra vores jord, og derfor er det en god ide de at supplere dine planer og din have med kalk. Det gør nemlig jorden meget mere sur, når kalken forsvinder. Kalk neutraliserer jordens surhed og forbedrer ph-værdien, så du giver dine planter langt bedre, og sundere vækstvilkår. Kalk støver ikke og den er nem at strø og fordele. Kalk til haven er praktisk, fordi man kan kalke næsten uanset, hvilken årstid det er. Uanset om det er efterår, vinter, sommer eller forår, så kan man supplere sine planter med lidt kalk. Du får bedre blomstring, fordi jorden hurtigere bliver opvarmet med kalk. Derfor er det en god ting at tilføje til din haverutine.  

Kalk til beton 

Man bruger også kalkprodukter til betonproduktion. Kalk er noget vi har meget af her i Danmark, og derfor virker det helt oplagt at bruge det til byggemateriale. Det kan bruges både til industri- og til gør-det-selv-projekter, der involverer stærk og holdbar beton. Bestil kalkprodukter hos dankalk, og få god rådgivning til hvad du kan bruge kalkprodukter til.  

Kalk til høns 

Der er blevet mere og mere populært de seneste år, at få sine egne høns, og der er mange der gerne vil tage vare på sine høns bedst muligt. Faktisk, så er kalkskaller en virkelig god og essentiel kilde til høns og andet fjerkræ. Det er også godkendt til økologi, hvilket udvider brugsområdet, og gør det til en endnu bedre løsning.  

Kalk kan altså bruges til meget mere end du tror!