Når dit budget har brug for et boost

maj 3, 2022 0 Af faktura_141

Står du lige nu i en situation med en uforudset udgift, en ferie med venner eller familie lige om hjørnet eller blot et ønske om at forkæle dig selv noget mere? Hvordan end din økonomiske situation ser ud lige i øjeblikket, kan det være nødvendigt at give dit budget et boost. Hertil kan det være fordelagtigt med et online lån i stedet for et banklån. Men hvad er forskellen, fordelene og ulemperne egneltig ved de to lånetyper?

Online lån vs. banklån

Helt basalt er forskellen, at et online lån optages igennem internettet, mens et banklån skal optages igennem din private bank. Hertil medfølger forskellige ansøgningsprocesser, lånebeløb, løbetid, renter og udbetalingstid. Alle disse er derfor værd at tage højde for inden ansøgningsprocessen. Derudover er det vigtigt, at valget imellem de to typer afspejler din nuværende økonomiske situation, og hvad du skal bruge pengene til.

Ansøgningsprocessen ved diverse online lån er utvivlsomt hurtigere end ved banklån. Ansøger du om et online lån, tager ansøgningsprocessen ofte kun få minutter, og i mange tilfælde godkendes lånet inden for få dage. Det gør denne til den klart hurtigste af de to typer. Dog er der ved banklån større mulighed for at modtage professionel rådgivning. Hvad angår lånebeløb og løbetid er der også markante forskelle. Her kan du ved banklån låne større beløb over en længere løbetid, mens online lån ofte kun tilbyder lån op til 500.000 kr med en kortere løbetid. Det gør online lån til en god mulighed, hvis målet er at få en lavere sum penge penge i hænderne hurtigt. Dog er renten ofte højere ved online lån, hvilket er grundet de lavere krav og betingelser, der stilles til dig som låner. Fælles krav for begge lånetyper er dog, at der foretages en kreditvurdering af dig, inden lånet kan godkendes.

Lav eller høj kreditvurdering?

Kreditvurderingen af dig foretages, så låneudbyderen bedre kan forsikre sig selv om, at du er i stand til at tilbagebetale lånet. Du kan derfor også se det som en form for forsikring til dig som lånetager, at du ikke bliver godkendt til en lån, som du forventes ikke at kunne tilbagebetale. I en kreditvurdering bliver der fokuseret på din økonomi. Herunder dine indtægter, udgifter, rådighedsbeløb, gældsfaktor og betalingshistorik. Det vigtigste at fokusere på her er, at der er større sandsynlighed for at blive godkendt til at låne penge, hvis du har en positiv kreditværdi.

Overvejelserne bag at optage et lån bør være lige dybegående, hvad end du foretager et online lån eller et banklån. Det er vigtigt at undersøge alle de forskellige muligheder på markedet. Til det kan du fx anvende platformen – GulogGratis – der sammenligner online lån. På den måde kan du som lånetager få et bedre overblik over, hvilket lån du mener, der passer dig bedst.