Rekruttering med succes – undgå dyre fejlansættelser

Rekruttering med succes – undgå dyre fejlansættelser

januar 25, 2021 0 Af Mark

Hvis du vil undgå dyre fejlansættelser, så er der heldigvis muligt at få god hjælp til at finde de helt rigtige kandidater. Her kan du læse mere om, hvilke fordele der er ved at benytte sig af professionel rekruttering, når du skal finde en ny medarbejder til din virksomhed.  

Det er dyrt at gøre fejl 

Lige når det kommer til ansættelser, så kan det være utroligt dyrt at gøre fejl. En fejlansættelse er nemlig en meget dyr fejl for en virksomhed, og det sker i flere led. Det er først og fremmest en masse penge, der bliver brugt på ressourcer for at finde den rette kandidat som udgangspunkt. Der går gerne flere runder med samtaler og eventuelle tests, og dem, der står for rekruttering, skal også drøfte de forskellige kandidater sig i mellem, før de når til en beslutning. Så allerede inden ansættelsen er fundet sted, så er det faktisk en forholdsvis stor udgift.  

Derefter, skal der også bruges en masse ressourcer på at lære op den nye medarbejder, og der skal også lægges en indsats i teambuilding m.m. Derfor kan du se, at det hurtigt kan løbe op, når omkostningerne skal opgøres, ved at ansætte en ny medarbejder. Så derfor er det også utroligt dyrt, hvis man ansætter den forkerte. Men hvordan undgår du det? 

Brug professionel rekruttering 

Når din virksomhed benytter sig af professionel rekruttering, så elimineres de mange potentielle fejl, der kan begås, når det kommer til rekruttering i virksomheden. Et rekrutteringsbureau har nemlig den helt rette erfaring med at finde de rette kandidater, og aflæse den information, der kommer frem i både ansøgninger og samtale, for at se om det i virkeligheden er et godt match med din virksomhed. Derfor kan det være en god investering at benytte sig af et professionelt rekrutteringsbureau. Så undgår du dyre fejlansættelser.